Користуючись коронавірусом. Росія та її сателіти вимагають зняти з них санкції

Користуючись коронавірусом. Росія та її сателіти вимагають зняти з них санкції
Росія закликала ООН зняти санкції, що заважають боротьбі з коронавірусом

Росія і ще сім країн закликали зняти санкції, що заважають боротьбі з коронавірусом

Росія, Китай, Іран, Куба, Сирія, Нікарагуа, Венесуела і КНДР закликали генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша вимагати від ряду інших країн зняти санкції, що заважають боротьбі з поширенням коронавірусу.

Відповідний лист опубліковано в Twitter-акаунті російського постпредства при ООН.

«Ми не можемо дозволити політичним рахунках встати на шляху до порятунку людських життів. Настав час для глобальної солідарності», - йдеться в повідомленні дипломатів.

Раніше в березні член комітету з міжнародних відносин бундестагу Антон Фрізен закликав покінчити з санкціями проти Росії для підтримки економіки. За його словами, відмова від санкцій допоможе підтримати економіку Німеччини під час епідемії коронавірусу.

Також Фрізен заявив, що німецька економіка втрачає 667 мільйонів євро за кожен місяць продовження санкцій, а за рік сума досягає восьми мільярдів євро.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що йому байдужі санкції проти РФ через анексію Криму та агресію проти України. Путін зазначив, що Росія втратила десь 50 млрд доларів, але, за його словами, країна «скільки ж і заробляла».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: