Із затопленої алмазної шахти в Якутії евакуювали 130 людей

Із затопленої алмазної шахти в Якутії евакуювали 130 людей

Причиною аварії на російській копальні названо підтоплення ґрунтовими водами однієї з насосних станцій

На затопленій шахті якутського рудника «Мир» компанії АЛРОСА, де сьогодні стався прорив води, триває евакуація. У декількох гірників, піднятих на поверхню, діагностовано травми. У шахті на момент аварії перебувало понад 150 осіб. На даний момент на поверхню підняті понад 130 шахтарів.

На місці аварії розгорнуто рятувальну операція, організовано оперативний штаб. Про це повідомляє ТАСС.

За попередньою інформацією, аварія сталася через затоплення насосної станції.

Джерело в екстрених службах повідомило, що на даний момент встановлено місцезнаходження 100 гірників, зв’язок з іншими встановлюється. За його словами, в шахту потрапило 200 тис. куб. м води, підтоплення сталося «в горизонті 210 метрів рудника».

Евакуація працівників копальні була ускладнена відключенням електроенергії. «Евакуація ускладнена відключенням електроенергії і як наслідок – непрацюючими підйомниками», – сказало джерело. За його словами, для евакуації робітників включені дві вантажні кліті.

Пізніше стало відомо, що вода пішла з шахти, підтоплених ділянок більше немає. Спочатку з небезпечної зони було виведено 89 шахтарів, в підтопленій частині залишалися 62 людини.

«Вода пішла, найближчим часом буде підключена електрична система, яка дозволить підняти решту робітників із забою», – повідомило джерело в адміністрації шахти.

Раніше стало відомо, що в Росії на алмазній копальні сталася масштабна аварія. Причиною аварії названо підтоплення ґрунтовими водами однієї з насосних станцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: