Ізраїль готовий ділитися розвідданими із Саудівською Аравією

Ізраїль готовий ділитися розвідданими із Саудівською Аравією

Начальник Генштабу збройних сил Ізраїлю натякнув на можливість формування коаліції для протидії Ірану

Начальник Генштабу збройних сил Ізраїлю Гаді Айзенкот заявив про те, що Тель-Авів готовий надавати Саудівській Аравії, із якою немає формальних дипломатичних відносин, розвідувальні дані. Такий крок генерал мотивував тим, що дві країни мають спільного ворога у формі Ірану. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На думку генерала Айзенкота, обрання президентом США Дональда Трампа, який виступає за необхідність протидії Тегерану, створює можливості для формування нових неформальних коаліцій на Близькому Сході. І тому Ізраїль готовий надавати різноманітну допомогу поміркованим арабським державам для протидії поширенню іранського впливу в регіоні.

При цьому начальник Генштабу ізраїльських збройних сил заявив про те, що Тель-Авів не має наміру атакувати угруповання «Хезболла», яке базується в Лівані. Таку відповідь Гаді Айзенкот дав на фоні відставки прем’єр-міністра Лівану Саада аль-Харірі, що викликало загострення протиріч між Саудівською Аравією і Іраном. Однак очільник Генштабу збройних сил Ізраїлю підкреслив, що вони не збираються приймати стратегічну загрозу, яка може походити із Лівану. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: