Ізраїль і «Хамас» оголосили перемир’я

Ізраїль і «Хамас» оголосили перемир’я
Озброєні представники «Хамасу»

Представник «Хамасу» подякував Єгипту за посередництво в переговорах

Представник палестинського руху «Хамас» Фаузі Бархум заявив, що військові Ізраїлю та представники «Хамасу» домовилися про припинення вогню в Секторі Газа.

Про це повідомляється на сайті організації.

Фаузі Бархум подякував Єгипту за посередництво в переговорах і зазначив, що «зусилля сторін дозволять повернутися до затишя та зупинити ескалацію».

Перемир'я настало після того, як Ізраїль завдав найпотужніший за останні чотири роки удар по позиціях «Хамасу»

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що атака стала відповіддю на ракети, випущені представниками «Хамасу».

Нагадаємо, за 18 годин більше 100 ракет і снарядів були запущені рухом «Хамас» та іншими терористичними угрупованнями із Сектора Гази в Ізраїль.

Причиною нового спалаху напруженості стали події 13 липня – тоді палестинці з Сектора Гази зібралися на традиційний протягом останніх місяців масовий п’ятничний протест зі спробами прорватися через прикордонний паркан. Того дня ізраїльтяни застрелили 15-річного палестинця, який намагався перелізти через нього, ще один, 20-літній, помер від поранень у суботу; також вибухом гранати був легко поранений ізраїльський військовий.

Від часу початку прикордонних протестів у Секторі Гази і сутичок унаслідок них, що почалися 30 березня, загинув уже принаймні 141 палестинець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: