Ізраїль може запровадити власну криптовалюту

Ізраїль може запровадити власну криптовалюту
Отримати електронні шекелі можна буде через банки, банкомати або грошові перекази

Валюта може називатися «електронний шекель»

Міністерство фінансів Ізраїлю розглядає можливість введення власної криптовалюти - електронний шекель. Про це повідомляє газета Haaretz.

Передбачається, що електронний шекель стане альтернативою наявним грошам. Зазначено, що транзакції з ізраїльською криптовалютою будуть здійснюватися прямо без посередництва банків.

«Замість того, щоб носити з собою купюру номіналом 200 шекелів (близько 57 доларів), ізраїльтяни просто зможуть використовувати ряд кодів в своєму смартфоні, в яких будуть зашифровані ці 200 шекелів», - пояснює газета. Повідомляється, що емітентом електронного шекеля стане Центральний банк Ізраїлю.

Отримати електронні шекелі можна буде через банки, банкомати або звичайні грошові перекази між клієнтами.

Згідно з інформацією видання, в 2019 році в рамках «Інсталяційного економічного закону» ізраїльське Міністерство фінансів доручить Центробанку створити комісію з розробки електронного шекеля.

Нагадаємо, раніше член ради директорів Бундесбанку Карл Людвіг Тіле виключив офіційне використання криптовалют в Єврозоні.

«Цифрові гроші центрального банку, аналогічні готівці, в даний час не передбачаються. Тим не менш, є дискусія про переваги цифрових грошей центрального банку в закритій системі для розрахунків по операціях», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: