Єлісєєв розповів, скільки часу треба на розміщення миротворців ООН на Донбасі

Єлісєєв розповів, скільки часу треба на розміщення миротворців ООН на Донбасі
Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв
Фото: Главком

«Дуже швидко це не буде і треба набратися терпіння», - зазначив Єлісєєв

Процес підготовки до розміщення миротворців ООН після узгодження їх мандата займає не менше півроку.

Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

«Реальність сьогодні така, що це займає не тижні, а місяці... Це може зайняти, виходячи з практики, що не менше шести місяців - від моменту прийняття рішення до повністю розгортання миротворчої операції», - розповів він.

Єлісєєв зазначив, що цей відрізок часу включає певні етапи, «починаючи від напрямку оціночної місії», продовжуючи роботою передової групи, яка буде формувати логістику умов розміщення миротворців.

За його словами, серед обов'язкових процедур – «запит до всіх країн - членів ООН на предмет надання миротворців», доставка миротворців, обладнання, техніки.

«Дуже швидко це не буде і треба набратися терпіння», - зазначив Єлісєєв.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летального зброї.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

У МЗС України переконані, що Росія намагається спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції на Донбасі.

За попередньою інформацією, розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік.

Згодом  стало відомо, що Україна може представити альтернативний проект резолюції про миротворців на Донбасі.

Нагадаємо, Кремль вимагає особливого статусу Донбасу

Читайте також статтю: Бачо Корчілава: Пропозиція Путіна про миротворців на Донбасі дуже схожа на абхазький сценарій у Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: