ЄС посилює контроль над банківськими рахунками

ЄС посилює контроль над банківськими рахунками

Мета нової директиви в тому, щоб компетентні правоохоронні органи могли отримувати прямий і негайний доступ до інформації стосовно банківських рахунків

Рада ЄС оголосила в середу, що постпреди країн Євросоюзу погодили позицію на переговорах з Європарламентом про доступ правоохоронних органів до фінансової інформації.

«Злочинці, які мають банківські рахунки в одній або кількох країнах, можуть переказувати кошти протягом кількох годин. Правоохоронним органам потрібен прямий і швидкий доступ до фінансової інформації, щоб мати можливість здійснювати розслідування стосовно таких коштів і заморожувати їх до переказу», - наведено в комюніке слова міністра внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Австрії Герберта Кікла.

Він вважає, що пропоновані нові правила встановлять чіткий юридичний порядок, що дозволяє доступ до такої інформації та обмін нею.

Ці заходи, пояснюють у Брюсселі, потрібні для посилення боротьби проти тероризму та великої злочинності.

Чинна на сьогодні директива ЄС щодо запобігання відмиванню грошей уже вимагає від держав-членів низки заходів, що «дають змогу в прийнятний час ідентифікувати осіб, які мають банківські рахунки та сейфи», а також забезпечують певний доступ до банківської інформації підрозділам фінансової розвідки.

Мета нової директиви в тому, щоб компетентні правоохоронні органи могли отримувати прямий і негайний доступ до інформації стосовно банківських рахунків і вивчати її з метою запобігання або виявлення порушень кримінального характеру, а також проведення відповідних розслідувань.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: