ЄС посилюватиме контроль схем «продажу» громадянства і посвідок на проживання

ЄС посилюватиме контроль схем «продажу» громадянства і посвідок на проживання

Єврокомісії не подобається те, що Болгарія, Кіпр і Мальта обходять правило ЄС щодо того, що громадянство можна надавати лише за умови постійного проживання в країні

Європейська комісія має намір 23 січня представити доповідь щодо аналізу практики обміну інвестицій на громадянство в таких країнах ЄС, як Болгарія, Кіпр і Мальта.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дана практика відома як «золотий паспорт», коли інвестиції в економіку відповідних країн на рівні не менше 1-2 млн євро дають можливість отримати громадянство.

ЄС має намір відзначити те, що в рамках відповідних процедур в Болгарії, Кіпрі і Мальті є проблеми із перевіркою походження інвестованих коштів. Окрім того, важко перевірити, хто саме отримав громадянство.

Єврокомісії не подобається те, що ці три країни обходять правило ЄС щодо того, що громадянство можна надавати лише за умови постійного проживання в країні.

Практика отримання посвідки на проживання існує в 20 із 28 країн ЄС. Для її отримання необхідні інвестиції в нерухомість на суму від 15 тисяч євро до 5 млн євро залежно від конкретної країни ЄС.

В рамках цієї схеми походження грошей взагалі не перевіряється, а сама посвідка на проживання вимагає перебувати в країні ЄС не більше 7 днів на рік. Як наслідок, до кінця 2019 року Єврокомісія має намір розробити перелік заходів для мінімізації ризиків від схем щодо отримання громадянства чи посвідки на проживання у обмін на інвестиції.

Даними схемами полюбляють користуватися російські багатії - такі як Аркадій Волож («Яндекс»), Борис Мінц (група компаній О1), Олег Дерипаска та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: