ЄС повинен «підготуватися до гірших сценаріїв» при Трампі, - Туск

ЄС повинен «підготуватися до гірших сценаріїв» при Трампі, - Туск
Дональд Туск

Трансатлантичні відносини опинилися під величезним тиском у зв'язку з політикою Дональда Трампа, - Туск

«Європейський союз величає Дональда Трампа першопрохідцем нової американської доктрини, в якій «немає друзів, лише вороги, - пише The Guardian. - Лідери ЄС збираються в Брюсселі, щоб обговорити трансатлантичні торгові війни, серед іншого. Намічений на наступний тиждень саміт НАТО обіцяє бути бурхливим. Головні чиновники блоку висловлюють глибоку тривогу про майбутнє».

«Президент Європейської ради Дональд Туск сказав, що ЄС тепер треба готуватися до гіршого, в зв'язку з політикою трамповского Білого дому. Туск планує переговорити з лідерами 28 країн-членів ЄС в четвер», - йдеться у статті.

З огляду на те, що насувається торгової війни, рішення США відмовитися від іранської угоди і паризького кліматичного договору, а також постійних наїздів на європейські країни за недостатні витрати на оборону, Брюссель турбується за стабільність довгострокових відносин з США і побоюється, що Америка буде так себе вести і після закінчення президентства Трампа.

«Крім того, британські чиновники в Вестмінстері тривожаться через зовнішньої політики Трампа, особливо його насувається зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Високопоставлений кремлівський помічник сказав в середу, що час і місце саміту будуть оголошені в четвер», - передають автори.

«У листі, розісланому перед самітом лідерів країн ЄС, Туск написав, що «трансатлантичні відносини опинилися під величезним тиском у зв'язку з політикою Дональда Трампа», - цитують журналісти.

«Вважаю, що, сподіваючись на краще, ми повинні готувати наш Союз до гірших сценаріїв», - також заявив Туск.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: