На сесії Європарламенту вручили отриману Сенцовим премію (відео)

На сесії Європарламенту вручили отриману Сенцовим премію (відео)

Двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан виголосила промову під час церемонії вручення премії ім. Сахарова

Скріншот з відео

Сенцова у Європарламенті представляють його двоюрідна сестра Наталія Каплан та адвокат Дмитро Дінзе

У Європарламенті у середу, 12 грудня, на пленарній сесії (онлайн-трансляцію дивіться тут) відбулася церемонія вручення премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки». Її лауреатом 2018 року є український режисер Олег Сенцов, засуджений в Росії на 20 років ув'язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму.

У залі Європарламенту під час засідання можна було побачити міні-плакати з надписами в знак підтримки Сенцова.

Скріншот з відео онлайн-трансляції засідання Європарламенту

Російська влада не відпустила Сенцова на церемонію, політв’язня представляють його двоюрідна сестра Наталія Каплан та адвокат Дмитро Дінзе.

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Європарламент вручив премію Сахарова Олегу Сенцову, яку замість нього отримала Наталія Каплан.

«У неї була сильна промова. Ці овації (на відео. – ред.) для нього (Сенцова). Але, думаю, також для усіх наших політв’язнів в Росії», - написав Кулеба.

Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту – Європейською народною партією. Її представники наголосили, що «де-факто Сенцов засуджений за свій протест проти російського правління в Криму», а також за те, що «він став символом приблизно 70 українських громадян, незаконно заарештованих і засуджених російською владою на Кримському півострові до тривалих термінів позбавлення волі».

Нагадаємо, раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Водночас Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що «відповідно до медичних аналізів та перевірок, стан здоров'я Сенцова оцінюється, як задовільний». Відповідно до цього висновку, у РФ прийняли рішення, що Сенцов буде переведений з медичної частини в загін для подальшого відбування покарання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: