Євросоюз має намір виділити Україні 80 млн євро допомоги в умовах пандемії коронавірусу

Євросоюз має намір виділити Україні 80 млн євро допомоги в умовах пандемії коронавірусу
Фото: Reuters

Зазначений пакет допомоги буде спрямовано на підтримку системи охорони здоров'я України, в тому числі шляхом фінансового внеску до Світової організації охорони здоров'я для її роботи в Україні

Європейський Союз має намір виділити Україні 80 млн євро допомоги в умовах пандемії коронавірусної інфекції. Про це йдеться у повідомленні на сайті представництва Євросоюзу в Україні.

«Перший пакет підтримки для України становить приблизно 80 млн євро», - сказано в ньому.

Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Олівер Варгеї зазначив, що союз фінансово підтримує зростання потреб в галузі охорони здоров'я та соціальної допомоги, а також необхідність захисту бізнесу і робочих місць в умовах пандемії.

Згідно з повідомленням, зазначений пакет допомоги буде спрямовано на підтримку системи охорони здоров'я України, в тому числі шляхом фінансового внеску до Світової організації охорони здоров'я для її роботи в Україні.

«З 30 млн євро для всього регіону Східного партнерства, який передбачає 20 млн євро на задоволення нагальних потреб, пропорційно більша частина коштів передбачена для України», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що це дасть змогу придбати необхідні медичні засоби та обладнання, а також посилити здатність системи охорони здоров'я реагувати на спалах захворювання.

«На двосторонньому рівні в Україні ми пришвидшуємо запуск нової програми підтримки малих і середніх підприємств (20 млн євро) в рамках бюджету Євросоюзу на 2020 рік, яка дасть ще 10 млн євро на гривневе кредитування малого і середнього бізнесу», - додано в повідомленні.

Також вводиться програма підтримки малих фермерських господарств в розмірі 25 млн євро на додаток до 26 млн євро, виділених у 2019 році.

Як повідомлялось, 24 березня керівник Офісу президента Андрій Єрмак обговорив з послами країн «Великої сімки» (G7, США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) і Євросоюзу надання Україні медичного обладнання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: