Євросоюз скоротить допомогу Туреччині

Євросоюз скоротить допомогу Туреччині

Держави ЄС вирішили зменшити виплати Анкарі на 105 млн євро

Європейський Союз скоротить фінансову допомогу Туреччині, яка виплачується в рамках програми підтримки кандидатів в члени ЄС. В ході обговорення бюджетного плану на 2018 рік у суботу, 18 січня, було вирішено зменшити суму виділених Анкарі коштів на 105 млн євро в порівнянні з першим проектом бюджету, який був складений Єврокомісією.

При цьому, як повідомляє агентство AFP з посиланням на джерела в дипломатичних колах ЄС, ще 70 млн євро будуть виплачені, тільки якщо в Брюсселі побачать прогрес у дотриманні Анкарою принципів правової держави.

Бюджет на наступний рік, який був узгоджений на засіданні Ради ЄС 18 листопада, включає витрати в 144,7 млрд євро. Це на 10 млрд більше, ніж роком раніше. При складанні бюджету країни Євросоюзу прагнули зберегти «простір для маневру» в разі «непередбачених потреб», відзначається в прес-релізі на сайті Ради ЄС. Проект бюджету повинен бути схвалений протягом 14 днів Європарламентом і Радою ЄС.

Туреччина стала офіційним кандидатом в члени Євросоюзу в 2004 році. З 2014 по 2020 роки загальні виплати Анкарі в рамках програми підтримки країн-кандидатів повинні скласти близько 4,5 млрд євро. Переговори про приєднання до ЄС зайшли в глухий кут, в тому числі через масові чистки і арешти в Туреччині після невдалої спроби путчу влітку 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: