Євросоюз запустив новий сайт для протидії кремлівській пропаганді

Євросоюз запустив новий сайт для протидії кремлівській пропаганді

Новий сайт ЄС спрямовано на вирішення проблеми дезінформації з боку Росії

Зовнішньополітична служба Євросоюзу сьогодні запустила новий сайт для інформаційної протидії Росії в межках кампанії «ЄС проти дезінформації».

«Сьогодні ми запускаємо наш новий сайт euvsdisinfo.eu, щоб надати вам єдине джерело, спрямоване на вирішення проблеми прокремлівської дезінформації», - повідомляє сайт.

.jpg_17

Портал розроблено оперативною робочою групою зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force), створеної зовнішньополітичною службою ЄС в березні 2015 року. Сайт надаватиме, зокрема, інтерактивну статистику і контент англійською, російською та німецькою мовами.

Росія гостро відреагувала на появу сайту. Постпред РФ при ЄС Володимир Чижов розкритикував ініціативу: «В рамках виконавчих структур Євросоюзу створюється якась подоба «ідеологічного спецназу» з метою боротьби з вітряними млинами «російської пропаганди». Дипломат також додав, що «з русофобією в країнах ЄС ми, зрозуміло, в різних формах стикалися і раніше».

Як повідомлялось, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на свій лад перекрутила заяву канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка прирівняла анексію Криму Росією до розділення Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: