Кабмін розгляне план фінансування нацбезпеки та оборони

Кабмін розгляне план фінансування нацбезпеки та оборони
Кабмін розгляне рішення РНБО про додаткове фінсування силових структур

РНБО 28 вересня підтримала рішення уряду збільшити у 2016 році фінансування сектору оборони і безпеки

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 жовтня 2016 року, розгляне план з реалізації рішення Ради національної безпеки і оборони про заходи з фінансування потреб нацбезпеки і оборони України у 2016 році.

Про це йдеться в порядку денному українського уряду.

Уряд також в ході засідання розгляне план реалізації змін в закон про соціальний і правовий захист військових і членів їхніх сімей щодо рівності прав військових на грошове забезпечення.

Крім того, Кабмін планує підписати угоду з Норвегією про технічне і фінансове співробітництво, а також розглянути постанову про затвердження Програми розвитку еталонної бази на 2016-2020 роки.

Як повідомляв Главком,  Рада виділила 7,1 млрд гривень на оборону та безпеку.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його підготовано з метою збільшення видатків для потреб оборони та безпеки держави, виконання закону України «Про державну службу» та вирішення інших нагальних питань.

Зазначається, що законопроект є збалансованим і передбачає збільшення витрат на оборону і безпеку в сумі 7,1 млрд грн, з них на грошове забезпечення – 6,3 млрд грн. Зокрема, додаткові витрати передбачені для Міноборони у сумі 3 800 млн грн, Національної поліції – 2 004,8 млн грн (з урахуванням перерозподілу в системі органів МВС), адміністрації Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головного управління розвідки Міноборони – 175 млн грн, Служби безпеки – 128,5 млн грн, Управління держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужби – 5,4 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: