Канада першою з великих країн легалізувала марихуану

Канада першою з великих країн легалізувала марихуану

Сенат Канади схвалив законопроект про легалізацію марихуани

Канадський сенат схвалив законопроект про легалізацію в країні марихуани. Про це повідомляє CBC.

Відзначається, що на підтримку законопроекту проголосували 52 парламентарії, проти - 29, двоє утрималися.

Закон вступить в силу через 8-12 тижнів.

«Я відчуваю себе просто чудово! Тільки що ми стали свідками історичного для Канади голосування. Кінець 90-літньої заборони», - заявив сенатор Тоні Дін.

Канада стала другою після Уругваю державою, що узаконила виробництво, вживання і роздрібний продаж марихуани. Канадці зможуть законно мати при собі до 30 грамів марихуани та вирощувати до чотирьох рослин. Це рішення було прийнято після багаторічних обговорень відповідно до рекомендації спеціальної комісії.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в своєму Twitter також прокоментував подію.

«Наші діти могли без особливих зусиль отримати доступ до марихуани. Злочинці отримували від цього вигоду. Сьогодні ми змінили це положення речей. Наш план по легалізації та регулювання обороту марихуани тільки що був схвалений сенатом», - написав він.

Легалізація марихуани була передвиборчою кампанією прем'єр-міністра Джастіном Трюдо, який визнав, що інколи вживає марихуану з друзями.

Відповідно до законопроекту, Федеральний уряд буде визначати постачальників марихуани в країні і ліцензувати виробників.

Провінції будуть мати право вирішувати, як саме продавати і поширювати марихуану, а також встановлювати ціни на коноплі.

Крім того, провінції будуть мати можливість встановлювати більш високий віковий ценз для покупки канабісу, ніж поріг у 18 років, який рекомендує уряд країни.

В законопроекті зазначено, що без ліцензії канадцям дозволять вирощувати не більше чотирьох рослин конопель одночасно. Додамо, що медична марихуана легалізована в Канаді з 2001 року. Її вирощують 40 ліцензованих виробників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: