Канада почне обирати новий винищувач для армії в травні 2019 року

Канада почне обирати новий винищувач для армії в травні 2019 року
Boeing F/A-18 Super Hornet Block III

Оттава хоче придбати 88 літаків за 12 млрд. доларів

Відповідно до заяви представників уряду Канади дана країна почне приймати заявки на закупівлю нового винищувача для власних збройних сил в травні 2019 року. Про це повідомляє ресурс Defense News.

При цьому отримати перші літаки планується в 2025 році. Загалом Канада планує закупити 88 винищувачів на 12 млрд. доларів. Нові літаки прийдуть на заміну парку винищувачів четвертого покоління CF-18. Очікується, що в канадському тендері будуть брати участь F-18 Super Hornet Block III, F-35, Eurofighter Typhoon, Rafale та Gripen. 

Особливу увагу уряд Канади буде зосереджувати на участі власної промисловості в рамках роботи над новими винищувачами. Це може стати проблемою для F-35. Хоча Канада і є офіційним партнером в програмі створення літака п’ятого покоління, проте його остаточна збірка здійснюється із розрахунків найкращої ціни і якості. Тим самим безпосереднє виробництво F-35 в Канаді є малоймовірним. При цьому канадські компанії в рамках програми по новому американському літаку п’ятого покоління отримали контрактів на 1 млрд. доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: