Канада святкує 150 років від дня заснування

Канада святкує 150 років від дня заснування
Королева Єлизавета II залишається главою Канади

150 років том королева Великобританії підписала «Акт про Британську Північну Америку»

Сьогодні національне свято Канади – День Канади. Президент України Петро Порошенко вже привітав Канаду у своєму Facebook.

Як відомо, 1 липня 1867 року королева Великобританії Вікторія підписала «Акт про Британську Північну Америку» (прийнятий англійським парламентом у березні 1867), що проголошував Канаду самоврядним двомовним домініоном Британської імперії. В результаті підписання цього Акту у складі Канади було сформовано чотири провінції: Нова Шотландія, Нью-Брансвік, Онтаріо і Квебек. Хоч 1 липня 1867 Канада й отримала статус домініону, проте Британський парламент зберіг для себе можливість обмеженого контролю політики Канади аж до 1982 року.

Наразі Канада є федеральною парламентською демократією і конституційною монархією, а королева Єлизавета II є главою держави. Країна офіційно двомовна на федеральному рівні. Це одна з найбільш етнічно різноманітних і багатокультурних країн світу. Економіка країни є десятою у світі. Разом з тим, в Канаді одні з найвищих показники прозорості уряду, цивільних свобод, економічної свободи, якості життя і освіти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: