Канадські українці змінили ставлення до російської мови

Канадські українці змінили ставлення до російської мови
Посол України в Канаді Андрій Шевченко

Українська діаспора в Канаді нараховує понад 1,3 млн осіб

Українська діаспора в Канаді змінює ставлення до українських реалій, зокрема до того, що частина українців спілкується російською мовою, заявив в ефірі «Радіо Свобода»  посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Дипломат вважає, що Революція Гідності і російська агресія стерли певну межу між найновішою хвилею українських іммігрантів і попередніми хвилями.

«Ця біда - вона всіх спочатку поставила в одні пікети на підтримку Майдану, а потім - об’єднала в одні спільні пікети на підтримку наших військових. Мені здається, що дуже цікавий процес, який відбувається, це зміна ставлення до російської мови. Це завжди було складною темою. Тут в Україні українська мова зараз втратила монополію на патріотизм», - сказав він.

Шевченко пояснив, що в українській громаді в Канаді зараз з’являється розуміння, що можна бути російськомовним кримським татарином і російськомовним патріотом України, що можна бути російськомовним донеччанином або харків’янином і бути патріотом.

«Мені здається, що це матиме дуже хороші, правильні, довгострокові здорові наслідки. Я сподіваюся, що це матиме такий ефект», - заявив він.

Українська діаспора в Канаді нараховує понад 1 мільйон 300 тисяч осіб, її представники також входять до канадського уряду й парламенту. Оттава послідовно підтримує Київ на міжнародній арені і в питаннях спротиву російській агресії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: