Кандидат на пост посла США в РФ володіє активами в Україні - ЗМІ

Кандидат на пост посла США в РФ володіє активами в Україні - ЗМІ
Джона Хантсмана ймовірно призначать послом США в Росії

За інформацією ЗМІ, афілійовані з Хантсманом компанії були засновниками кількох великих активів в Україні

Ймовірний новий посол США в Росії, хімічний магнат Джон Хантсман, володіє активами в країнах СНД, зокрема і в Україні.

Афілійовані з ним компанії були засновниками кількох великих активів в Україні, повідомляє «Економічна правда».

Наприклад, Huntsman International Corporation, зареєстроване в штаті Юта, на початку 2000-х років було співвласником українсько-американського СП ТОВ «Хантсман-Стирол». Бізнес-партнером американської компанії по цьому підприємству був горлівський концерн «Стирол», яким на той момент володів громадянин США українського походження Алекс Ровт.

У 2010 році концерн «Стирол», чиї виробничі потужності розташовані на окупованій території Донбасу, був викуплений групою Ostchem Дмитра Фірташа.

На даний момент основний бізнес Хантсмана в Україні представлений київським ТОВ «Хантсман-НМГ» - компанія, через яку Huntsman International Corporation займається реалізацією хімічної продукції і матеріалів російського ЗАТ «Хантсман-НМГ» (Обнінськ).

«Главком» повідомляв, що президент США Дональд Трамп затвердив кандидатуру Джона Хантсмана на посаду американського посла в Росії. Його кандидатуру мають затвердити в Сенаті США.

У МЗС РФ вже розхвалили кандидатуру Хантсмана.

Нагадаємо, інформація про те, що колишній губернатор американського штату Юта Джон Хантсман погодився стати послом США в Росії з’явилася ще у березні.

Зазначимо, що під час передвиборної гонки в 2012 році Хантсман виступав з критикою політики «перезавантаження» відносин між США і Росією, запропонованої Обамою.

Екс-губернатор, зокрема, тоді стверджував, що США «прикидаються, ніби-то Кремль більшою мірою партнер, ніж він, насправді, є».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: