Карантин в Україні спричинив зменшення злочинності, - МВС

Карантин в Україні спричинив зменшення злочинності, - МВС
Арсен Аваков заявив, що під час карантину рівень злочинності знизився на 30%

Рівень злочинності в країні зменшився на 30%

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що з початку введення карантину в Україні зменшився рівень злочинності, однак активізувалися шахраї.

Про це повідомляє пресцентр МВС.

За словами керівника МВС, з початку карантину рівень злочинності в країні зменшився на 30%. При цьому правоохоронці фіксують активізацію шахраїв, які намагаються нажитися на ситуації з коронавірусом.

«Ми дуже активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що ніби-то якась фірма мала ходити по квартирам і дезінфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини - не системні», - розповів він.

Аваков додав, що наразі «найбільшим злочином« в країні є порушення карантинного режиму.

«Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин повинен бути максимально повним ... Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан», - додав глава МВС.

Як повідомлялося, в Україні виявили коронавірус Covid-19 у ще одного народного депутата. Захворіла позафракційна нардеп Ганна Скороход, яку раніше виключили з фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, також народний депутат Сергій Рудик втрапив до лікарні з діагнозом коронавірус.

У народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Олександра Лукашева виявили коронавірус Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: