Касько пропонує набирати в прокуратуру студентів – гірше не буде

Касько пропонує набирати в прокуратуру студентів – гірше не буде

Прокуратурі потрібна складна хірургічна реформа, вважає екс-заступник Генпрокурора

Колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько вважає, що до органів прокуратури варто було б набрати більше студентів та навчити їх працювати професійно, аніж покладати надії на старі кадри. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Тому що досвід роботи в українській прокуратурі не завжди є досвідом професійності, незаплямованості і якісного виконання поставлених перед прокуратурою завдань. Так само колись в Грузії і вчинили – взяли людей на місцеві прокуратури зі студентської лави, навчили їх і вони почали працювати. І стало краще. Думаю, в Україні так само би відбулось», - зазначив він.

У підтвердження своєї думки Касько навів приклад застосування КПК у 2012-му році, «який одержав високі оцінки європейських експертів», але який «під час Майдану дали в руки українських правоохоронців». «І згадайте, як затримували людей на Майдані, як їх потім кидали під варту. Це що – було передбачено цим КПК? Ні. Від того, що ви прийняли європейський інструмент, він не почне сам по собі застосовуватись цивілізовано», - зазначив він.

На думку екс-заступника Генпрокурора, причина полагала у тому, що його дали в руки українським прокурорам, які мають 10–15 років стажу і застосовують його за вказівкою зверху. «Прокуратурі потрібна складна хірургічна реформа. Судячи з усього, потрібно заново оголошувати кадровий набір, причому починати треба з голови, а не з хвоста, як це було зроблено. Проводити конкурси на прозорих засадах в т.ч. за участю іноземних експертів, громадськості, щоб всі бачили, хто і чому призначається. На місцевому рівні брати нових людей з університетів, і тоді прокуратура запрацює», - зазначив він.

«Це аналог підходів до створення патрульної поліції, але з прокуратурою потрібно буде набагато більше попрацювати»,  - резюмував Касько. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: