Кіберполіція викрила у Миколаєві хакера

Кіберполіція викрила у Миколаєві хакера
Фото: Відділ комунікації поліції Миколаївської області

За місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук

Правоохоронці викрили 28-річного мешканця міста Миколаїв, який здійснював несанкціоноване втручання в роботу персональних комп’ютерів користувачів і розповсюджував віруси.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Поліцейські під час проведення досудового розслідування встановили, що шкідливе програмне забезпечення зловмисник розповсюджував під виглядом файлу «Amazon.exe».

«Основною метою дій чоловіка була атака на веб-ресурси мережі Інтернет з метою отримання доступу до віддаленого робочого столу та здійснення DDoS-атак. Після отримання доступу до комп’ютера жертви зловмисник продавав його за гроші на хакерських форумах», - заявили в поліції.

Зазначається, що за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук. У його квартирі слідчі вилучили комп’ютерну техніку та телефон, які зловмисник використовував для здійснення злочинної діяльності.

«Під час попереднього огляду техніки спеціалісти з кіберполіції виявили у комп’ютері чоловіка адміністративну панель шкідливого програмного забезпечення», - говориться у повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України. Зловмиснику оголошено про підозру. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що кіберполіція виявила хакера із Львівщини, який модифікував одне із шкідливих програмних забезпечень та інфікував їм майже дві тисячі пристроїв з більш як півсотні країн світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: