Львівський хакер інфікував дві тисячі комп’ютерів у різних країнах

Львівський хакер інфікував дві тисячі комп’ютерів у різних країнах

Вірус надавав повний віддалений доступ до підконтрольних комп’ютерів

Кіберполіція виявила хакера, який модифікував одне із шкідливих програмних забезпечень та інфікував їм майже дві тисячі пристроїв з більш як півсотні країн світу.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Зловмисником виявився 42-річний мешканець Львівщини. «Він на власному комп’ютері встановив програмний центр управління троянської програми та модифікував його. В подальшому зловмисник розповсюджував клієнтські версії вірусу», - заявили в поліції.

Зазначається, що спеціалісти провели аналіз шкідливого програмного забезпечення і встановили, що вірус надає повний віддалений доступ до підконтрольних комп’ютерів. Зокрема – можливість завантажувати та відвантажувати файли, керувати автозавантаженням і службами, віддалено управляти реєстром, встановлювати і видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрану, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер.

«Крім того, вірус DarkComet має кейлоггер (моніторинг натиснутих клавіш), монітор буфера обміну, цілий набір утиліт для роботи з мережею, а також надавав можливість зловмиснику віддалено вимикати і перезавантажувати уражений комп’ютер. Програма використовує бек-коннект, тобто сама ініціює з'єднання з керуючою машиною», - повідомили в поліції.

За місцем проживання зловмисника поліцейські провели обшук. Під час обшуку було вилучено ноутбук, заражений шкідливим програмним забезпеченням, та стаціонарний комп’ютер.

Під час попереднього огляду техніки на комп’ютері хакера спеціалісти з кіберполіції виявили адмін-панель доступу до заражених комп’ютерів шкідливим програмним забезпеченням, його інсталяційні файли, знімки екрану з підконтрольних комп’ютерів. Вилучену техніку направлено на проведення комп’ютерно-технічної експертизи.

Раніше повідомлялося, що в Австрії хакери зламали смартфони двох жінок та отримали доступ до банківських даних, які там зберігалися. Далі з кожного банківського рахунку було переведено в Україну по кілька тисяч євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: