Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів з 1 липня

Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів з 1 липня

Проект рішення підтримали 75 депутатів

Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні в четвер затвердили мораторій на введення в дію з 1 липня підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги.
Відповідний проект рішення підтримали 75 депутатів із 93 зареєстрованих у залі.
«Заборонити нараховувати за розрахунками з 1 липня 2016 року та стягнення з населення міста Києва пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги», - йдеться в тексті рішення.
Згідно з ним, мораторій на підвищення тарифів на електричну енергію, природний газ, теплову енергію та послуги водопостачання встановлюється до 1 жовтня 2016 року.
«Ми проконтролюємо, щоб наші комунальні підприємства, наші ЖЕКи, наші листоноші не розносили платіжки з новими тарифами», - заявив автор проекту рішення, депутат фракції «Єдність» Олександр Омельченко.
На його думку, рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), щодо підвищення тарифів з 1 липня є незаконним, оскільки відомство не має відповідних повноважень.
«Верховний Суд України 30 травня письмово звернувся до Конституційного Суду з проханням надати пояснення порушенню Конституції України в положенні про НКРЕКП. Це положення не надає НКРЕКП права встановлювати тарифи, а тим більше терміну їх введення. У них є лише право давати оцінку собівартості тарифів та їх супроводу», - зазначив Омельченко.
У свою чергу, депутат фракції «Батьківщина» Валерій Гуманенко запропонував Кличку як голові Асоціації міст України, закликати мерів інших міст розглянути аналогічні проекти рішень.
Крім того, Київрада вирішила створити робочу групу із розробки механізмів захисту мешканців столиці від зростання тарифів на житлокомпослуги.
«Вважаю за доцільне рішення створити робочу групу, що зможе створити реальні механізми допомоги киянам. Я прошу голів фракцій представити кандидатури до такої робочої групи», - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів у відповідь на прохання депутата фракції «Єдність» Алли Шлапак видати відповідне розпорядження.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: