Київський перукар, який став фігурантом справи Манафорта, заявляє про погрози

Київський перукар, який став фігурантом справи Манафорта, заявляє про погрози
Перукар зі справи Манафорта Євген Касєєв
Фото: bbc.com

За словами Євгена Касєєва, його викликають на допити щодо діяльності фірм, оформлених на нього з допомогою вкраденого паспорта

Київський перукар Євген Касєєв стверджує, що на його ім'я без його відома записали кілька фірм, й тепер через їхню діяльність чоловіка викликають на допити до Генпрокуратури, СБУ та податкової. Про це пише ВВС-Україна.

Ім'я Євгена Касєєва вперше з'явилося в журналістському розслідуванні у 2017 році. У тексті журналіста та політика Сергія Лещенка мова йшла про те, що офшорна компанія Neocom Systems Limited, зареєстрована на ім'я Касєєва, буцімто, перераховувала політтехнологу Полу Манафорту сотні тисяч доларів.

А у вересні цього року про цю ситуацію написала New York Times . Складні схеми реєстрації офшорів на підставних осіб привернули увагу спеціального прокурора США Роберта Мюллера і лягли в основу звинувачень проти пана Манафорта. Газета написала про те, як ім'я 34-річного київського перукаря Євгена Касєєва зажило власним життям у фінансових паперах, які обчислювалися мільйонами доларів.

І сьогодні у США тривають судові процеси у справі Пола Манафорта, а київського перукаря періодично викликають на допити українські слідчі. Хоч Євген Касєєв запевняє, що ніколи не те що не стриг, а навіть не бачив і не чув про існування такої людини, як Пол Манафорт, відтепер існує певний зв'язок між ним та скандальним політтехнологом.

За словами Касєєва, йому страшно, адже «у цій справі фігурує колишня влада, замішані злочинні групи і все може бути».

«Я стежу за цією ситуацією. Адже невідомо, що буде в нашій країні далі, як зміниться влада, як буде розвиватися судова система. Після статті у New York Times мені почало надходити багато повідомлень у соцмережі, тому довелося закрити сторінку у Facebook для інших. Пишуть різне - і нецензурні висловлювання, і погрози про те, що мені час померти, і тому подібне», - зазначив перукар.

Він пояснив, що у 2006 році пограбували його квартиру у Донецьку, де він жив. Винесли техніку та документи. І на той викрадений паспорт періодично спливають різні фірми. У 2008 році Касєєва викликали в податкову інспекцію через несплату податків. І там була на той момент астрономічна сума - 300 млн грн. «І тоді мене по повній допитували, взяли зразок почерку, підпису. Викликали також в СБУ», - розказав він.

Перукар додав, що написав заяву про втрату паспорта, викликав правоохоронців після пограбування квартири. Новий паспорт йому видали протягом місяця у 2006 році. А з 2008 року почалася вся ця тяганина.

Чоловік розказав, що у 2010 році переїхав до Києва і в 2011 році його викликали в податкову з приводу діяльності фірми April Limited. Вона досі існує, хоч він писав щодо цієї компанії заяви, але її ніхто не закрив.

«Я той викрадений паспорт у 2013 році вніс до державного реєстру втрачених документів, аби на нього більше нічого не відкривали», - уточнив Касєєв.

Євген Касєєв зазначив, що Манафорта йому абсолютно не шкода. «Людина свідомо йшла на злочин, але все таємне колись стає явним», - резюмував він.

Як повідомляв «Главком», присяжні визнали Манафорта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення.

Якщо суддя погодиться із висновками присяжних, загалом Манафорту загрожує до 80 років ув'язнення.

Проте, експерти та юристи у США прогнозують, що Манафорт отримає реальний вирок терміном від семи до 10 років.

Президент США Дональд Трамп назвав «дуже сумним» вердикт у справі колишнього керівника його передвиборчого штабу Пола Манафорта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: