Ватикан на Генасамблеї ООН закликав до миру в Україні

Ватикан на Генасамблеї ООН закликав до миру в Україні

Засідання Генеральної асамблеї ООН

У Ватикані заявили, що існує потреба пропагувати справжню громадську обізнаність стосовно чинних конфліктів з метою їх мирного вирішення

У світі необхідно підвищувати поінформованість про конфлікт в Україні, що сприятиме його мирному розв’язанню.

Таку думку під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку висловив секретар зі зв’язків із державами Ватикану Пол Річард Галагер, повідомляє «Укрінформ».

«Існує потреба пропагувати справжню громадську обізнаність стосовно чинних конфліктів з метою їх мирного вирішення, особливо в Україні, Лівії та ЦАР», - сказав Галагер.

Він також закликав міжнародну спільноту докласти зусиль до завершення громадянської війни у Сирії.

«На Близькому сході світова спільнота повинна адекватно й негайно відреагувати на різносторонній політичний та дипломатичний тиск, а також насильство разом із різноманітними гуманітарними викликами, особливо у Сирії», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Ватикану.

Напередодні постійний представник Канади при ООН Марк-Андре Бланшар закликав міжнародне співтовариство зупинити дестабілізуючі дії Росії в Україні.

Також повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України планує підготувати проект резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо мілітаризації Росією окупованого Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: