«Кілер Кадирова» виклав свою версію нападу на Осмаєва

«Кілер Кадирова» виклав свою версію нападу на Осмаєва
Олександр Дакар (він же Алекс Вернер, він же Артур Крінарі, він же Олександр Антипов) каже, що ні в чому не винен

Підозрюваний заявив, що у лікарню його привезли у стані клінічної смерті

Олександр Дакар (він же Алекс Вернер), підозрюваний у замаху на вбивство добровольців Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, стверджує, що сам є жертвою їх нападу. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Страна».

Дакар стверджує, що до подій 1 червня він уже декілька разів зустрічався із Осмаєвим та Окуєвою. За його словами, до таких дій він вдався, щоб написати свою вже третю книгу про Чечню. Факт того, що під час зустрічей він представлявся журналістом французького видання Le Monde, він пояснив своїм намаганням отримати від своїх співрозмовників «щирі відповіді».

«Я називався журналістом Le Monde тому, що інакше вони не сприйняли б мене. І швидше за все, навіть не стали розмовляти, їм було б начхати. Особливо якщо б вони дізналися, що я чеченець», - сказав він.

Про стрілянину 1 червня Дакар розповідає так (за його словами у той день він опинився разом з Осмаєвою і Акуєвою в їх машині):

«Я хотів зробити їх (Осмаєва і Акуєвої – ред.) фото, і тоді Осмаєв сам пересів на заднє сидіння. Він показав мені коробку, в якій лежав пістолет іноземного виробництва. Я вперше побачив таку зброю і взяв цей довбаний пістолет в руки, навіть не знаючи, що він заряджений. Коли Осмаєв побачив у мене в руках пістолет, він закричав: «Обережно!». І смикнув мене за руку, вивертаючи пістолет. Він стрибнув до мене вперед через сидіння, і в цей момент стався випадковий постріл. Навіть не знаю, куди він потрапив. Я не хотів стріляти, не хотів вбивати, все сталося через необережність. Після цього у них почалася істерика, а Окуева вистрілила мені в плече. Я почав втрачати свідомість і вивалився з машини.

За словами Дакара, далі з машини вибіг вже поранений Осмаєв і зробив по ньому вісім пострілів, п’ять з яких у нього влучили. Підозрюваний також заявив, що у лікарню його привезли у стані клінічної смерті, але в реанімації його повернули до життя.

Дакар стверджує, що ніколи «не торкався криміналу», зізнавшись про цьому у купівлі в Одесі українського паспорта на ім’я Олександра Антипова, на основі якого він потіім отримав паспорт на ім’я Олександра Дакара.

Підозрюваний у замаху зізнався, що є громадянином Росії з паспортом на ім’я Артура Крінарі, а його прізвище, під яким він народився – Денісултанов.

Як повідомлялося, внаслідок стрілянини на Подолі 1 червня дістав поранення Адам Осмаєв.

Згодом у МВС повідомили, що в кілера було вилучено паспорт громадянина України, його достовірність буде перевірено слідством.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Осмаєв дістав поранення в ліву легеню. 

ЗМІ повідомили, що нападником виявився особистий кілер Кадирова.

Зловмиснику, який стріляв у Осмаєва та Окуєву, 7 червня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У четвер, 8 червня, Осмаєва виписали з лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: