Кільком обвинуваченим у вбивстві посла РФ в Туреччині загрожує довічне

Кільком обвинуваченим у вбивстві посла РФ в Туреччині загрожує довічне
Посла РФ в Туреччині Андрія Карлова у грудні 2016 року смертельно поранив на фотовиставці в Анкарі співробітник поліції Мевлют Алтинташ
Фото: АР

Турецька прокуратура заявляє, що за вбивством Карлова стояла мережа Гюлена, яка нібито прагнула погіршити відносини між Туреччиною і Росією

У Туреччині розпочався судовий процес над 28 особами, яких звинувачують у причетності до вбивства російського посла в 2016 році.

Про це 8 січня повідомляє Associated Press.

Серед обвинувачених - мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, якого Туреччина вважає організатором невдалого військового перевороту в тому ж році.

Посла РФ в Туреччині Андрія Карлова у грудні 2016 року смертельно поранив на фотовиставці в Анкарі співробітник поліції Мевлют Алтинташ. Його ліквідували на місці події.

Турецька прокуратура заявляє, що за вбивством стояла мережа Гюлена, яка нібито прагнула погіршити відносини між Туреччиною і Росією. Дев'ять осіб були арештовані. Інші, в тому числі Гюлен, який живе у США, постали перед судом заочно.

Прокурори вимагають довічного ув'язнення для кількох обвинувачених і 15-річних термінів для інших. Гюлен заперечує причетність як до перевороту, так і до вбивства Карлова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: