Кінець 60-річної епохи: Рауль Кастро залишає посаду лідера Компартії Куби

Кінець 60-річної епохи: Рауль Кастро залишає посаду лідера Компартії Куби
У понеділок пост, займаний Раулем Кастро, перейде його наступнику

89-річний політик заявив, що передає керівництво групі молодих прихильників

Рауль Кастро прийняв рішення залишити пост першого секретаря ЦК правлячої Комуністичної партії Куби.

Як повідомляє агентство Reuters, 89-річний політик заявив, що передає керівництво групі молодих прихильників.

«Я гаряче вірю в силу і цінність прикладу і розуміння моїх співвітчизників, і поки я живий, я буду готовий захищати Батьківщину, Революцію і соціалізм», – сказав Рауль Кастро у своїй промові делегатам партійного з'їзду.

Наразі у Гавані проходить VIII з'їзд Компартії Куби. Захід триватиме чотири дні, до 19 квітня. У понеділок пост, займаний Раулем Кастро, перейде його наступнику.

Очікується, що ним стане чинний президент країни Мігель Діас-Канель. Агентство відзначає, що це важлива історична подія, оскільки завершиться 60-річна епоха правління революціонерів, братів Кастро.

Старший брат Рауля Кастро, відомий кубинський революціонер і політичний діяч Фідель Кастро прийшов до влади в 1959 році. За станом здоров'я в 2006 році він передав виконання обов'язків на всіх своїх посадах своєму соратнику і братові Раулю.

У 2011 році Рауль Кастро був офіційно обраний першим секретарем ЦК Комуністичної партії Куби, а потім, в 2016, переобраний на другий термін. У 2018 році він пішов з постів голови Держради і ради міністрів Куби, залишившись при цьому лідером компартії країни. Раніше він заявляв про намір піти і з цього поста в 2021 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: