Китай скоро завершить випробування нової потужної ракети

Китай скоро завершить випробування нової потужної ракети

Бойова частина DF-41 матиме від 6 до 10 боєголовок

У Китаї завершується тестування найновішої китайської твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) DF-41.

Про це повідомляє видання Asia Times, що цитує головного редактора націоналістичного видання Global Times Ху Сичжина, який нещодавно відвідав Китайську академію ракетних технологій. Під час візиту китайський журналіст побачив ракету.

Окрім того, Ху Сичжин, посилаючись на свої джерела, повідомив про те, що тестування даної ракетної системи наближається до кінця.

При цьому китайські науковці планують покращити бойову частину ракети DF-41, яка матиме можливість вміщати від 6 до 10 боєголовок індивідуального наведення. Тим самим дана МБР матиме можливість знищити «окрему ворожу державу». Окрім того, при новій конструкції бойової частини ракета матиме можливість нести несправжні цілі, які збільшуватимуть можливість долати системи протиракетної оборони гіпотетичного противника. Дальність дії ракети DF-41 має складати до 14 тисяч кілометрів.

Інші китайські ЗМІ повідомляють про те, що дальність даної МБР складатиме 15 тисяч км. Тим самим КНР матиме можливість нанести удар по Нью-Йорку за 21 хвилину після запуску із бази в центральній частині країни.

Також не виключено, що Пекін працює над можливістю розміщення DF-41 на залізничній платформі для можливості проведення бойового чергування по всій країні, яка має розвинену систему залізниць. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: