Китай відмовив Deutsche Welle у акредитації на саміт G20

Китай відмовив Deutsche Welle у акредитації на саміт G20
Фото з відкритих джерел

Офіційно причина відмови не названа, імовірно, журналістів не пустили на саміт через попередні критичні публікації

Китайські чиновники відмовили кореспондентам авторитетної німецької радіостанції Deutsche Welle в акредитації на саміт Великої двадцятки, який розпочинається в неділю, 4 вересня.

Як повідомляється на сайті Deutsche Welle, троє її журналістів за день до початку саміту країн Великої двадцятки (G20) так і не отримали акредитації від китайської влади. На прохання медіа-концерну посольство Німеччини в Пекіні звернулося до китайських чиновників із запитом, на що представник міністерства закордонних справ відповів, що акредитацій немає, і «журналісти вже знають, чому».

При цьому журналісти отримали візи, що уможливлює їхню подорож до Китаю - однак без присутності на саміті.

Генеральний директор DW Петер Лімбурґ закликав країну-господаря саміту надати можливість висвітлювати події на заході: «Поведінка китайської сторони є абсолютно неприйнятною. Чи це є «покаранням» за критичне висвітлення, а чи якийсь іще мотив призвів до цієї ситуації, не має вирішального значення. Той, хто вдається до таких методів, щоб завадити вільному висвітленню міжнародної події, в якій також бере участь федеральна канцлерка Німеччини, є поганим господарем. Я наполегливо закликаю китайську владу невідкладно надати нашій команді повноцінну акредитацію на саміт G20», - наголосив Лімбурґ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: