Китай виключив собак зі списку їстівних тварин

Китай виключив собак зі списку їстівних тварин
У Китаї щорічно для вживання вбивали приблизно 10 млн собак
Фото: EPA

У Китаї дозволено вживати 31 вид та породу тварин

Міністерство сільського господарства Китаю прибрало собак зі списку домашніх тварин, яких дозволено розводити для споживання.

Про це повідомляє китайська редакція «Голоса Америки».

Міністерство заявило, що прибрало собак зі списку тварин, чиє м'ясо можна їсти, тому що «вони перетворилися із традиційної домашньої худоби на домашніх тварин».

У новому списку згадано 31 вид і породу тварин, м'ясо яких можна вживати.

Агентство Reuters повідомляє, що до переліку тварин, дозволених для розведення, який опублікували 8 квітня, увійшли 18 традиційних видів худоби, включаючи велику рогату худобу, свиней, птицю і верблюдів. У списку опинилися і 13 видів диких тварин, розведення яких буде звільнено від обмежень при комерційному використанні. Серед них виявилися північні олені, альпаки, фазани, страуси і лисиці. 

Першим містом, в якому заборонили їсти собак, став Шеньчжень. Там заборона на вживання в їжу м'яса собак і кішок набуде чинності з 1 травня. Вважається, що в провінції Гуандун, де розташоване це місто, споживання собачого і котячого м'яса найбільш поширене.

За підрахунками організації Humane Society International, в Азії з метою споживання м'яса щорічно вбивають 30 млн собак, зокрема в Китаї – приблизно 10 млн. Також у Китаї щорічно споживають приблизно 4 млн кішок.

Трьома найбільшими центрами споживання собачого м'яса в Китаї є північно-східний регіон, де лідирує Цзілінь – центральний регіон, куди входять Цзянсу, Шаньдун і Хенань, а також два регіони – Гуансі й Хунань.

Поширення коронавірусної інфекції Covid-19 почалося у грудні 2019 року з ринку морепродуктів у центральному китайському місті Вухань, де також торгували дикими тваринами, включно із собаками, кажанами і зміями. У січні в Китаї ввели сувору заборону на будь-які форми продажу та угод із дикими тваринами на сільських ринках, у закладах громадського харчування та на платформах електронної комерції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: