Китай звинуватив США в грубому порушенні свого суверенітету

Китай звинуватив США в грубому порушенні свого суверенітету
Китай закликав США припинити дії, що порушують його суверенітет

Китай заявив, що Парасельські острови є його споконвічною територією

Китай звинуватив США в грубому порушенні свого суверенітету і міжнародного права в зв'язку із заходом американського есмінця в акваторію спірних островів в Південно-Китайському морі, які Китай вважає своїми, йдеться в повідомленні МЗС КНР.

«Острови Сиша (Парасельські острови – ред.) є споконвічною територією Китаю. США, прикриваючись прапором «свободи навігації», в черговий раз направили військовий корабель, який самовільно увійшов в акваторію китайських островів Сиша, порушивши закони Китаю і відповідні норми міжнародного права, грубо порушивши суверенітет Китаю, підірвавши мир, безпеку і порядок у цих водах», - відзначається в заяві офіційного представника МЗС КНР Лу Кана.

«Це серйозні політичні і військові провокаційні дії, які поставили під загрозу безпеку інфраструктури та персоналу, що знаходиться на островах», - йдеться в повідомленні.

Китай також закликав США припинити дії, що порушують його суверенітет і загрожують його безпеці. Лу Кан заявив, що Китай залишає за собою право вживати всіх необхідних дій для захисту державного суверенітету і безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: