Китайський офіцер закликав КНР таранити кораблі США в Південно-Китайському морі

Китайський офіцер закликав КНР таранити кораблі США в Південно-Китайському морі

Китайцям все більше не подобаються операції із підтримання свободи мореплавства

В рамках проведення конференції в Пекіні за участі представників цивільних і військових щодо поточної ситуації в Південно-Китайському морі один із учасників виступив із неординарною пропозицією щодо того, як КНР може протидіяти активності США в даній частині Світового океану.

Про це повідомляє видання Taiwan News із посиланням на ресурс The Global Times.

Так, полковник ВПС КНР Дай Ху, який очолює Інститут морської безпеки і співпраці, заявив, що китайські кораблі могли б таранити американські військові судна. За його словами, один китайський корабель зупиняв би американців, а інший таранив, якщо б судна ВМФ США знову пробували заходити в територіальні води КНР.

Дай Ху заявив, що не розуміє страху китайців щодо застосування військової сили щодо США, коли ті проводять так звані операції із підтримання свободи мореплавства. Окрім того, полковник ВПС КНР заявив, що ситуація в Південно-Китайському морі могла б сприяти процесу повернення контролю над Тайванем.

Нагадаємо, представник Державного департаменту США заявив про те, що Вашингтон має намір і далі підтримувати діалог із Пекіном на високому рівні. Проте американська сторона не має жодного наміру іти на поступки з питанням щодо Тайваню і Південно-Китайського моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: