Клінтон залишила Трампа далеко позаду

Клінтон залишила Трампа далеко позаду

Хілларі Клінтон збільшила відрив за популярністю серед виборців від свого головного суперника у передвиборчому марафоні

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон збільшила відрив за популярністю серед виборців від свого головного суперника у передвиборчому марафоні - республіканця Дональда Трампа - до 12 процентних пунктів, що є рекордною позначкою. Про це свідчать опубліковані в неділю результати загальнонаціонального опитування, проведеного американською телекомпанією ABC.

Згідно з останніми даними, отриманими 22 жовтня, Клінтон готові підтримати 50% респондентів – це максимальний показник за весь час проведення телекомпанією даних опитувань. За Трампа згодні віддати свої голоси 38%, що, в свою чергу, є мінімальним показником. Рейтинг кандидата Лібертаріанської партії Гері Джонсона - 5%, а кандидата від зелених Джилл Стайн - 2%.

Результати опитування, проведеного телеканалом 13 жовтня, продемонстрували, що Клінтон була попереду Трампа лише на 4 процентних пункти. Тоді за неї були готові віддати голоси 47% опитаних, за Трампа - 43%, за Джонсона - 5%, а за Стайн - 2%.

Телекомпанія зазначає, що однією з причин зниження популярності Трампа є вкрай негативна реакція виборців на недавній скандал. Він був викликаний публікацією 7 жовтня газетою Washington Post відеозапису, датованим 2005 роком. На плівці чути, як Трамп у бесіді з телеведучим Біллі Бушем дозволяє собі ряд вульгарних і зневажливих по відношенню до жінок висловлювань. У розмові мільярдер згадав, як приставав до якоїсь заміжній жінці.

Після оприлюднення запису на Трампа з критикою обрушилися як демократи, так і республіканці. Мільярдер виступив зі спеціальним відеозверненням, в якому приніс вибачення. Він також заявив, що оприлюднення його скандальних висловлювань є ні чим іншим, як «спробою відволікти увагу» від проблем, з якими стикаються США в даний час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: