КНР готова відкрити трудові табори для візитів іноземців

КНР готова відкрити трудові табори для візитів іноземців

Світова спільнота звинувачує Пекін в масовому переслідуванні місцевих уйгурів

МЗС КНР запросило будь-яку країну чи організацію надіслати своїх представників для відвідин трудових таборів для місцевої уйгурської меншини в Сінцзян-Уйгурському автономному окрузі.

При цьому китайське зовнішньополітичне відомство наголосило на тому, що відвідувачі мають дотримуватися всіх китайських законів. Мова йде перш за все про невтручання в внутрішні справи КНР, повідомляє китайське видання The Global Times.

Місцева влада відповідного автономного утворення КНР заявила, що представники 12 країн вже відвідали такі трудові табори. Делегації РФ, Індонезії, Індії, Пакистану і Казахстану відвідували Сінцзян-Уйгурію в грудні. Окрім того, група іноземних ЗМІ, в тому числі ТАСС та Reuters, побували у трудових таборах для уйгурів 3-5 січня. Проте Сінцзян-Уйгурію так і не відвідали представники 15 країн на чолі із Канадою, які вимагали проведення переговорів із керівництвом автономного округу КНР.

Пекін намагається активно протидіяти звинуваченням щодо масового переслідування мусульман-уйгурів. КНР шляхом організації візитів до Сінцзян-Уйгурії намагається переконати інші країни, що таким чином вони боряться проти спільної загрози міжнародного тероризму. Китайська влада наголошує на тому, що протягом останніх 23 місяців в автономному окрузі на сході КНР не відбулося жодного терористичного акту. Тим самим це є доказом успішності обраної політики щодо уйгурського населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: