Коли настане пік пандемії та закінчиться карантин: прогноз для різних країн

Коли настане пік пандемії та закінчиться карантин: прогноз для різних країн

Всі фактори вказують на те, що більшість країн Європи та американського континенту переживуть пік захворюваності у другій половині квітня і протягом травня

Прогноз аналітиків Boston Consulting Group щодо термінів закінчення карантину виглядає невтішно

Аналітики однієї з найавторитетніших консалтингових компаній склали прогноз, коли у світі приблизно закінчиться карантин та пройде пік пандемії коронавірусу.

Дослідження провело американське аналітичне агентство Boston Consulting Group.

Аналітики спираються на дані зі звітів про діяльність урядів країн, даних з преси, інформації про інфраструктуру лікарень, нормативних показниках якості, ефективності уряду тощо.

Для деяких країн немає точної дати закінчення епідемії, а тільки тиждень місяця. На їхню думку, всі фактори вказують на те, що більшість країн Європи та американського континенту переживуть пік захворюваності у другій половині квітня і протягом травня.

Відповідно, закінчення карантину у них можна прогнозувати не раніше початку липня. Виняток становлять тільки Швеція та Норвегія, які можуть відмовитися від серйозних заходів вже в кінці червня.

Прогнозується, що велика частина Європи, а також США і Канада відмовляться від карантинних заходів до кінця липня.

В Бразилії, Аргентині та ПАР пік захворюваності коронавірусом очікується на червень. А припинити карантин вони зможуть не раніше середини-кінця серпня, відзначають аналітики.

Італія

10 лютого в Італії зафіксована перша смерть. А 10 березня ця країна оголосила загальнонаціональний карантин.

За прогнозами аналітиків, пік епідемії тут буде спостерігатися на третій тиждень квітня. Скасування карантину наступить між другим тижнем червня або першого тижня липня.

Франція

Франція ввела жорсткий загальнонаціональний карантин 17 березня. Аналітики Boston Consulting Group прогнозують, що пік епідемії у Франції припадає на третю неділю травня.

Закінчення карантину не варто чекати раніше, ніж у середині червня, але цілком можливо його продовження до кінця липня.

Німеччина

Німеччина входить в п'ятірку країн з найбільшою кількістю заражених жителів. Загальнонаціональний карантин там почався на четвертий тиждень березня. Очікується, що пік захворювань настане у перший тиждень травня. А зняття карантину і повернення до колишнього ритму життя наступить між другим тижнем червня та першим тижнем липня.

США

За прогнозом, пік коронавірусу припаде на перший тиждень травня. Сам карантин буде знято на другому тижні червня — при оптимістичному прогнозі. І на третьому тижні в липні, в довгостроковому варіанті.

Польша

У Польщі розпочався карантин з 24 березня. Аналітики вважають, що пік хвороби там припаде на четвертий тиждень квітня. Карантин буде знято на третьому тижні червня — при оптимістичному прогнозі. І в перший тиждень липня, у випадку, якщо хвороба затягнеться.

У самій Польщі пік захворюваності очікується на травень і червень. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Росія

Карантинні заходи в Росії почали приймати досить пізно. Реальний карантин у Москві почався з «тижня вихідних», оголошених Володимиром Путіним.

Лише на початку квітня мова пішла про дійсно жорсткі заходи, але вони поки не розгорнуті по всій країні.

Експерти Boston Consulting Group очікують пік захворюваності в Росії в перший тиждень травня.

А закінчення карантину аналітики обіцяють для Росії не раніше кінця червня — початку липня.

Варто зазначити, що Україна в звіті Boston Consulting Group не фігурує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: