Колишній член НКРЕКП назвав ймовірного топ-менеджера «Укренерго» кримінальником

Колишній член НКРЕКП назвав ймовірного топ-менеджера «Укренерго» кримінальником
Сергій Зуєв

Скандал навколо призначення Сергія Зуєва на пост глави «Укренерго» набуває нових барв

Громадський діяч, колишній член НКРЕКП Андрій Герус на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook назвав кандидата на пост глави державної компанії «Укренерго» Сергія Зуєва злочинцем. Це колишній чиновник зробив у дописі, де анонсував круглий стіл з питань енергетики, де крім нього спікером був заявлений Зуєв.

32

Нагадаємо, скандал навколо призначення Сергія Зуєва на пост глави «Укренерго» триває вже кілька місяців. На даний момент Зуєв не пройшов спецперевірку СБУ і за фактом порушень при проведенні конкурсу порушено кримінальну справу, результати конкурсу заблоковані рішенням суду.

31_02

До конфлікту останнім часом підключився народний депутат Сергій Лещенко. Він став на сторону Зуєва, і почав допомагати кандидату з неоднозначною репутацією. «Час називати речі своїми іменами: саме президент Порошенко блокує конкурси за призначенням керівників державних компаній. Додам, що про Зуєва і судді Келеберді я розповідав минулого тижня на зустрічах в Раді національної безпеки США», - так прокоментував ситуацію Лещенко.

Як повідомлялося раніше, Сергій Олександрович Зуєв, 1974 року народження, народився в Петропавловську-Камчатському. До участі в конкурсі був співробітником компанії AES в Казахстані, а також працював на керівних посадах в «Рівнеобленерго» і «Київобленерго», що належать російській промислово фінансової групи VS Еnergy, якою на той момент керував Михайло Спектор.

У вересні минулого року Спектор залишив свою посаду. А уже в листопаді 2015 року стало відомо, що Печерський суд Києва надав доступ слідству до рахунків компанії «ВС Енерджі Інтернешнл Україна» у «Сбербанку Росії». Правоохроронці підозрювали топ-менеджемент росіської компанії в великих розкраданнях бюджетних коштів.

Про це стало відомо з висновку Печерського суда рівно рік тому.

VS Energy належить российским олігархам Олександру Бабакову, Олександру Воєводіну и Євгену Гінеру, контролює третину ринку мпередачі электроэнергїї в Україні. Як відомо, Бабаков в статусі депутата Держдуми РФ минулого скликання голосував за закон про анексію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: