Командувачі ВМС України і США провели зустріч у Пентагоні

Командувачі ВМС України і США провели зустріч у Пентагоні
Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко проведе низку зустрічей з військовим командуванням США 

Міністри обговорили також двосторонню співпрацю у сфері безпеки та втілення нової стратегії ВМС України

Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко у США зустрівся із головнокомандуючим ВМС США Джоном Річардсоном та іншими представниками Міноборони США.

Темою зустрічей стало двостороннє співробітництво у сфері безпеки та втілення нової стратегії ВМС України, повідомили «Голосу Америки» у прес-службі Пентагону.

«Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі. Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами. Як вказано у Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексію Криму Росією», - повідомили у прес-службі Міноборони США.

Раніше Воронченко у розмові із колишнім високопосадовцем Міноборони США Майклом Карпентером, серед іншого, повідомив, що під час інциденту у Керченській протоці Росія умисне підготувала засідку для українських кораблів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: