Комітет Сенату США схвалив виділення Україні $500 млн на летальну зброю

Комітет Сенату США схвалив виділення Україні $500 млн на летальну зброю
Сенат США

Американські законодавці схвалили заходи з протидії Росії

Комітет Сенату США зі збройних сил закликав до вжиття нових заходів з протидії ворожим діям Росії за кордоном.

Зокрема, американські законодавці пропонують почати розробку ракети середньої дальності, виділити кошти на підтримку союзників в Європі, а також виділити Україні допомогу в сфері безпеки в розмірі $500 млн, включаючи постачання летальної зброї. Про це повідомляє Голос Америки.

«Серед цих заходів - розробка нової програми створення наступальної ракетної зброї наземного базування, заборона на використання Пентагоном програмного забезпечення російської компанії і вимога про те, щоб Пентагон звітував перед законодавцями про російську гібридну війну», - йдеться в повідомленні.

Підготовлений комітетом варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік, схвалений у середу ввечері, також передбачає виділення Україні допомоги у сфері безпеки у розмірі $500 млн для боротьби з проросійськими сепаратистами, включаючи постачання летальної зброї.

Він також продовжує діючу заборону на пряму співпрацю Пентагону з російськими військовими, введену після анексії українського Криму в 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: