Комітет свободи слова пропонує Раді заборонити трансляцію ЧС-2018

Комітет свободи слова пропонує Раді заборонити трансляцію ЧС-2018
Автор: Andriy Yermolenko

На думку авторів постанови, заборона трансляції сприятиме реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації

Парламентський комітет з питань свободи слова підтримав проект постанови щодо недопущення трансляції в Україні Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Про це повідомляє в своєму Твіттері медіаексперт Світлана Остапа.

Постановою № 8343, внесеною до Верховної Ради 11 травня, пропонується визнати, що трансляція в Україні заходів, які відбуватимуться на території РФ в рамках проведення ЧС 2018, вважатиметься такою, що порушує законні права та інтереси громадян України внаслідок збройної агресії і тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України.

В пояснювальній записці йдеться про те, що в заходах ЧС 2018 братимуть участь перші особи Росії, а засоби масової інформації країни-агресора використають таку можливість для всілякої популяризації Російської Федерації на міжнародній арені, попри засудження цивілізованим світом агресивної політики Росії та санкцій проти Росії.

На думку авторів постанови, заборона трансляції сприятиме реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації. Крім цього – не допустить популяризацію в Україні держави-агресора.

30 травня стало відомо, що телеканал «Інтер» транслюватиме Чемпіонат світу з футболу, який стартує 14 червня в Росії.

Варто зазначити, що напередодні міністр закордонних справ Литви назвав проведення Чемпіонату світу у Росії дурною ідеєю.

Президент України Петро Порошенко назвав Чемпіонат світу з футболу 2018 року у Росії інструментом пропаганди.

Нагадаємо, що «Медіа Група Україна» заявила, що для неї є неприйнятним транслювати ЧС-2018 через статус РФ як країни-агресора.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: