Компанія Mail.ru збирала дані з Facebook через додатки

Компанія Mail.ru збирала дані з Facebook через додатки

У Facebook зазначили, що загалом російська компанія розробила більше сотні додатків для компанії

Російська інтернет-компанія Mail.Ru Group, яка має зв'язки з Кремлем, збирала дані користувачів Facebook через додатки.

Про це повідомляє CNN Money із посиланням на прес-службу Facebook.

«Російська інтернет-компанія, яка має зв'язки з Кремлем, знаходилася серед компаній, яким Facebook дав відстрочку, яка дозволяла їм збирати дані про користувачів Facebook (через додатки - ред.) вже після зміни у політиці компанії, яка зупинила таке зібрання», - йдеться у повідомленні.

У Facebook зазначили, що загалом російська компанія розробила більше сотні додатків для компанії. Однак тільки двом із них дали змогу протягом додаткових двох тижнів збирати дані в соцмережі.

Віце-президент Facebook з партнерських зв'язків Айм Арчібонг додав, що у компанії не знайшли доказів щодо зловживання даними Mail.ru Group, однак розслідування ще триває.

Водночас американський сенатор від Демократичної партії заявив, що відносини Facebook із Mail.ru Group заслуговують на додаткову перевірку.

«Протягом останніх шести місяців ми дізналися, що Facebook мало контролював зібрання й використання даних користувачів третіми сторонами. Зараз ми дізналися, що найбільша технологічна компанія Росії, керівники якої хваляться тісними зв'язками з Володимиром Путіним, ймовірно інтегрували сотні додатків у Facebook, збираючи дані користувачів. Якщо це правда, ми повинні встановити, яка саме інформація про користувачів була зібрана Mail.ru, і що ймовірно могло статися з цією інформацією», - повідомив він.

Як повідомляє CNN, в американській компанії також відмовилися надати інформацію про кількість даних користувачів, які потрапили в російські руки, та чи були серед цих даних відомості про американських громадян.

Зазначається, що до 2015 року, в деяких випадках, користувачі Facebook взаємодіяли з додатками, які розроблялися третіми сторонами. Розробники цих додатків отримували не тільки дані про самих користувачів, а й дані про друзів користувачів, зокрема, імена, пол, дата народження, місце перебування, фотографії, і те що "подобалося" користувачам.  

Як відомо, Mail.ru Group контролюється холдингом USM Holdings, який заснував російський олігарх Алішер Усманов, чиє ім'я було включено до списку «бізнесменів, пов'язаних із Кремлем» Мінюстом США у січні цього року. Російський інвестор Юрій Мільнєр обіймав посаду керівника  Mail.Ru Group, поки не залишив посаду у 2012 році. Мільнєр повідомив журналу Forbes, що був членом тодішньої комісії президента РФ Дмитра Мєдвєдєва з 2009 до 2011 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: