Корпорація «Богдан» вийшла на ринок Західної Європи

Корпорація «Богдан» вийшла на ринок Західної Європи

Українська компанія поставила кузови для електробусів до Франції

Корпорація «Богдан» передала французькому виробнику екологічного транспорту Bluebus п’ять 12-метрових кузовів для електробусів.

Про це повідомили в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Корпорація у повному обсязі виконала умови міжнародного контракту і забезпечила відвантаження кузовів у зазначений контрактом термін. Французький замовник висловив зацікавленість у продовженні співпраці.

«Цей контракт підтверджує конкурентоспроможність вітчизняного автопрому на ринку ЄС. Наші підприємства виграють у європейських за вартістю продукції, і, що головне, – не поступаються їм у якості. За умови державної підтримки українські заводи зможуть  зміцнити свої позиції і знайти нових споживачів та замовників в Європі», – підкреслив директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

Договір на постачання кузовів сторони підписали навесні цього року. Контракт забезпечив «Богдану» вихід на ринок Західної Європи. Виробництво кузовів проходило на «Автоскладальному заводі №1» у Луцьку, яке з 2008 року проектує і випускає електротранспорт в Україні. Це може стати підґрунтям для розширення співпраці між українським заводом та французьким замовником.

Нагадаємо, що данська компанія BankeElectromotive і луцький «Автоскладальний завод №1» уклали договори на розробку та виготовлення електричних спецвантажівок для міст Євросоюзу. Корпорація «Богдан» розраховує виготовити для данців щонайменше 15 електричних вантажних машин в поточному році.

Перший автомобіль має зійти з конвеєра вже влітку. Якщо він успішно пройде дослідну експлуатацію, серійне виробництво вантажівок для Західної Європи буде розпочато в поточному році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: