Корупція в «Укрзалізниці» шокувала нового керівника

Корупція в «Укрзалізниці» шокувала нового керівника

Практично з самого початку Войцех Балчун бачить у компанії тільки схеми.

 Про це заявив голова правління ВАТ "Укрзалізниця" в ефірі "5 каналу".

«Я припускав, що це проблема, але не припускав, що це настільки серйозна проблема. Практично з самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожча пропозиція у наших тендерах і низької якості. І проблема тут не в тому, застосовуємо ми ProZorro чи ні, тому що ми застосовуємо ... А проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це вже незважаючи на те, що вже в самому етапі тендерної процедури все вже йде за правилами гри. І це велика проблема для фірми», - сказав Балчун.

Таким чином, сказав глава «Укрзалізниці», виходить, що «Укрзалізниця» в масштабах року втрачає мільярди гривень, які насправді повинні були використовуватися на користь фірми, підвищувати якість і стандарти для пасажирських перевезень і здатність у залученні вантажних перевезень.

«Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то «Укрзалізниця» стане однією з кращих і найбагатших фірм в Україні», - підсумував він.

Як повідомлялося, 20 квітня Кабмін призначив головою «Укрзалізниці» поляка Войцеха Балчуна, а 1 червня схвалив з ним контракт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: