Кримський «диверсант» Панов відзначає за ґратами своє 40-річчя (відео)

Кримський «диверсант» Панов відзначає за ґратами своє 40-річчя (відео)
Євген Панов

У день народження Панова рідні та волонтери «Євромайдану SOS» звернулися до президента РФ Володимира Путіна із відкритим відеозверненням

Сьогодні, 6 червня, відзначає день народження ув’язнений в Криму волонтер Євген Панов. Своє 40-річчя він зустріне за ґратами. Кілька днів тому окупаційний суд у Сімферополі продовжив йому арешт до 7 серпня.

У день його народження рідні та волонтери «Євромайдану SOS», які вже третій рік ведуть кампанію Let My People Go Ukraine, звернулися до президента РФ Володимира Путіна із відкритим відеозверненням. Вони вимагають відпустити Панова на волю.

Панова було затримано у Криму в ніч з 6 на 7 серпня минулого року. Паралельно затримали Андрія Захтея, який працював таксистом у Сімферополі. Обох катували кілька днів, через тіло проводили електричний струм, погрожували сексуальним насиллям.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів» – Панова і Захтея, які нібито готували теракти на півострові.

Влада України заперечує ці звинувачення і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Під тортурами Панов був змушений надати викривальні свідчення проти себе, від яких відмовився у суді. До ув’язнення Євген Панов працював водієм Запорізької АЕС та займався волонтерською допомогою українській армії.

В березні 2017 року Захтей написав заяву з проханням позбавити його російського громадянства, отриманого в 2014 році в Криму. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: