Крісло-коляску Стівена Гокінга продали на аукціоні за 300 тисяч фунтів

Крісло-коляску Стівена Гокінга продали на аукціоні за 300 тисяч фунтів
Видатний фізик Стівен Гокінг

Доходи від продажу лота підуть фонду Стівена Гокінга і англійської Асоціації хвороби рухового нейрона

Крісло-коляску британського вченого Стівена Хокінга продали на аукціоні Christie’s за 296 тисяч фунтів стерлінгів (близько 390 тисяч доларів). Копію його дисертації – за 585 тисяч.

Про це повідомляє meduza.

Йдеться про крісло з мотором, яким Гокінг користувався в кінці 1980-х і початку 1990-х років. Доходи від продажу лота підуть фонду Стівена Гокінга і англійської Асоціації хвороби рухового нейрона.

Одна з п’яти відомих копій дисертації Гокінга 1965 з підписом «Ця дисертація – моя оригінальна робота» була продана за майже 585 тисяч фунтів (понад 760 тисяч доларів).

Один із найвидатніших фізиків-теоретиків сучасності професор Стівен Гокінг помер 14 березня у віці 76 років. Церемонія прощання зі Стівеном Гокінгом відбулась 31 березня у англійському Кембриджі. Прах Гокінга поховали поряд з могилами Ньютона і Дарвіна.

Учений народився у 300 річницю смерті фізика й астронома Галілео Галілея, а помер у 30 річницю Дня числа Пі. Попри параліч, за життя професор зробив величезний вклад у дослідження чорних дір і походження Всесвіту, ставши одним з найвидатніших науковців сучасності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: