Лідер «євробляхерів» пояснив, чому вони перекрили дороги по всій країні

Лідер «євробляхерів» пояснив, чому вони перекрили дороги по всій країні
За словами Ярошевича, розмитнити автівку віком понад 15 років - дорого

Так звана, акція непокори проходить сьогодні у 56 містах та на 67 локаціях

Ми вимагаємо рівних прав, як для нових, так і вживаних автомобілів. Про це заявив Ярошевич в ефірі програми «Ваша свобода» на Еспресо.TV

За словами Ярошевича, так звана, акція непокори проходить сьогодні у 56 містах та на 67 локаціях. Першою вимогою «євробляхерів» лідер  «Авто Євро Сила» назвав повне скасування акцизу при розмитненні авто.

За його словами, у світі ставки на розмитнення авто різняться незначно - близько 40% у кожній країні. «Ми підрахували, що 34% від вартості автомобіля - це обов’язкові платежі до бюджету. Решту забирає акциз», - стверджує Ярошевич.

Також, за його словами, протестувальники вимагають повернути ухвалені Радою 8 листопада законопроекти назад в Комітет ВРУ, де б могли знову розглядатися правки.

За словами Ярошевича, у Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики відкинули 146 з 147 їхніх правок. Тож акцизні ставки, запропоновані в ухвалених законах, їх не задовільняють.

«Згідно з прийнятим законопроектом, громадяни України мають сплатити 100-130% від вартості автомобілю»-заявив лідер «євробляхерів».

За словами Ярошевича, вартість збільшується саме за рахунок акцизу. Тож розмитнити автівку віком понад 15 років - дорого.

З його слів, на сьогодні середній вік автомобіля в Україні - 22+. Проте присутній в студії член правління Спілки автомобілістів України Петро Козак виправив та заявив, що насправді середній вік авто в Україні - 16+.

Також Ярошевич серед вимог назвав «забрати коефіцієнт розмитнення взагалі для воїнів АТО, інвалідів 1 та 2 групи та багатодітним сім’ям».

Нагадаємо, напередодні власники автомобілів на іноземних номерах анонсували нову акцію протесту на 20 листопада - пообіцяли перекрити дороги по всій країні.

20 листопада у містах України розпочалась Всеукраїнська акція протесту від власників авто на єврономерах.

Через акції протесту «євробляхерів» у 14 областях України ускладнено рух автомобільного транспорту.

Також «євробляхери» частково заблокували рух на трасі до аеропорту «Бориспіль».

Трасу Київ-Чоп перекрили «євробляхери», є затримані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: