Лідери Близького Сходу скаржилися Трампу на Катар

Лідери Близького Сходу скаржилися Трампу на Катар
Президент США Дональд Трамп

Трамп назвав рішення кількох країн Близького Сходу щодо припинення відносин з Катаром зрозумілим

Президент США Дональд Трамп заявляє, що лідери Близького Сходу скаржилися на Катар, коли він вимагав припинити підтримку радикальної ідеології і заохочування тероризму.

У низці повідомлень у Twitter, опублікованих 6 червня, Трамп назвав рішення кількох країн регіону щодо припинення відносин з Катаром зрозумілим.

«Під час моєї останньої поїздки до Близького Сходу я заявив, що радикальна ідеологія більше не може фінансуватися. Лідери вказали на Катар – дивіться», – зазначив Трамп.

«Вони заявили, що займуть жорстку лінію щодо фінансування екстремізму, а всі відсилання були до Катару. Можливо, це стане початком кінця жахіть тероризму», – написав Трамп, додавши, що його візит до Саудівської Аравії минулого місяця «вже окупився».

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Країни також оголосили про закриття транспортних зв'язків з Катаром і дали катарським гостям і жителям міст два тижні, щоб виїхати.

Пізніше до них приєдналися Лівія та Ємен.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі «Аль-Каїди» та «Ісламської держави».

Катар заперечує звинувачення щодо підтримки терористичних груп, та заявляє, що блокада сусідніх держав базується на безпідставних твердженнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: