«Ліг» на п’ять годин. Стала відома причина перебоїв сайту президента України

«Ліг» на п’ять годин. Стала відома причина перебоїв сайту президента України
Сайт президента України не працював через аварію

Через аварію на електромережі стався збій деяких сайтів органів держвлади

Перебої в роботі сайту Президента України викликані аварією на Лук’янівській підстанції ДТЕК Київські електромережі.

Про це заявили в Держслужбі спецзв’язку.

Повідомляється, що о 10:38 понеділка, 27 липня, на Лук'янівській підстанції ДТЕК Київські електромережі сталося аварійне відключення, через що без світла залишилися 12 житлових будинків та 12 установ Шевченківського району, в тому числі приміщення Держспецзв'язку.

Через аварію на електромережі стався збій деяких сайтів органів держвлади.

У Держспецзв'язку заявили, що аварію ліквідували за дві години і оперативно відновили функціонування сайтів. Причину аварії встановлюють.

Сайт президента України був недоступний для користувачів протягом п'яти годин - він «пішов в офлайн» о 11:30 і відновив роботу лише близько 17 год.

Раніше в СБУ повідомляли, що з 15 по 21 липня було зафіксовано та заблоковано 4 DDoS-атаки, переважна більшість - на веб-ресурси Офісу президента України. Із 1 по 7 липня було зафіксовано та заблоковано 9 DDoS-атак, переважна більшість їх була на веб-ресурси Офісу президента.

До слова, на початку липня хакери атакували «Укроборонпром». Тоді повідомлялося, що вірус Virus.Delf.FareIt.Gen.7 намагалися занести в систему через електронні поштові скриньки працівників концерну.

Крім того, потужна кібератака на державні органи в Україні була здійснена у травні. Зокрема, хакери тоді протягом одного тижня здійснили 18 DDoS-атак, переважна більшість з яких - на Офіс президента України.

Наприкінці травня в Україні істотно збільшилася кількість кібератак на сайти органів влади. У період з 20 по 26 травня кіберполіцією було зафіксовано збільшення підозрілих подій майже в 12 разів. Наголошується, що за цей період всього було виявлено 107 566 підозрілих подій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: