Литва внесла у «список Магнітського» понад 40 осіб

Литва внесла у «список Магнітського» понад 40 осіб

У списку значиться глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін

Сейм Литви в четвер, 23 листопада, прийняв резолюцію щодо 44-х людей, чиї імена можуть бути внесені у список небажаних в Литві осіб.

Про це повідомляє Delfi.

За так званий список імені Сергія Магнітського проголосували 83 парламентарі. У резолюції зазначені переважно прізвища російських громадян, їх сейм закликає внести в список осіб, яким заборонений в'їзд до Литви.

Як заявив автор резолюції Габріелюс Ландсбергіс, у «чорний» список повинні бути внесені ті люди, які конкретно сприяли вбивству Магнітського. Так, у списку значиться глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, який керував справою Сергія Магнітського, а також заступник голови Слідчого комітету при МВС, генерал-майор Олег Логунов.

Також литовський парламент звернувся до національних парламентів Євросоюзу і країн НАТО із закликом прийняти правові «акти Магнітського». Рішення заборонити в'їзд таким іноземцям в Литву за пропозицією глави Міністерства закордонних справ (МЗС) прийме міністр внутрішніх справ.

Документ набуде чинності в наступному році.

Закон, названий ім'ям Сергія Магнітського,ув 2012 році прийняли США, застосувавши санкції щодо російських посадових осіб, пов'язаних з порушеннями прав людини. Юрист Магнітський помер у слідчому ізоляторі в Москві у листопаді 2009 року.

Російська влада звинувачувала Магнітського в ухилянні від сплати податків, але його колега стверджує, що кримінальна справа була скроєне в помсту за свідчення про те, що співробітники правоохоронних органів могли бути пов'язані з опублікованою ним схемою розкрадань.

Нагадаємо, у четвер, 16 листопада, Сейм Литви схвалив власний варіант закону щодо протидії порушенням прав людини, який було названо в пам'ять російського юриста Сергія Магнітського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: